RARITATE vecchia romagna, QUALITA' RARA, cl 75 gr 41 STICLA

500 RON

RARITATE vecchia romagna, QUALITA' RARA, cl 75 gr 41 STICLA 034505

bottles da colectie 

istoria distileriei

Vecchia Romagna este un coniac creat în 1820 ca distilat de struguri Trebbiane, produs la Bologna de distileria Buton; denumirea a fost concepută abia în 1939 și a devenit deosebit de celebră în anii șaizeci și șaptezeci ai secolului al XX-lea; pare a fi cel mai bine vândut coniac din Italia în 2018; distileria a devenit proprietatea Grupului Muntenegru în 1999.
Jean Bouton, moștenitorul unei familii franceze cu o lungă tradiție în lumea distilării, s-a mutat la Bologna în 1820 pentru a fonda o distilerie într-o fabrică experimentală de lichioruri. Aici a fondat Distileria G. Buton & C., alegând să-și italianizeze numele pentru a întări legătura cu noul său pământ. Bouton găsește în strugurii din Emilia-Romagna elementul ideal pentru producerea primei coniacuri italiene, numită Cognac Buton.

La începutul secolului al XX-lea, marchizul Filippo Sassoli de 'Bianchi a ajuns la conducerea Butonului, sub conducerea căruia Cognac Buton a obținut diferite succese, inclusiv Marele Premiu al Expoziției Universale de la Paris din 1900.

În 1939, Sassoli 'de Bianchi, în ciuda situației adverse din cauza Acordului de la Madrid [6], care restrânge denumirea de "coniac" doar la produsele franceze, își demonstrează ingeniozitatea și decide să schimbe numele din Cognac Buton în Vecchia Romagna Buton Coniac. În același an a fost concepută și o nouă sticlă, a cărei formă triunghiulară a devenit o particularitate a produsului. Popularitatea a crescut în anii cincizeci și datorită unei campanii de publicitate de succes difuzate în timpul Carosello cu actorul Gino Cervi în 1958, al cărui slogan era „Vechi Eticheta neagră Romagna, coniacul care creează o atmosferă. ”Același slogan va fi repetat de mai multe ori de-a lungul anilor cu mărturii diferite.
Rachiul este produs pornind de la o selecție de vinuri care sunt supuse unei prime faze de distilare și apoi lăsate să se odihnească în butoaie de stejar, astfel încât să capete parfum și gust. „Metoda Vecchia Romagna” presupune trei pași. În primul rând, distilarea, care combină două tehnici: una „coloană” continuă și Charentais discontinuu de tip „alambic”. Ulterior, distilatul îmbătrânește în butoaie de stejar. În cele din urmă, amestecul are loc cu o selecție de spirite.

Pentru a satisface aceste nevoi de producție, Vecchia Romagna a inaugurat în 1970 o nouă fabrică numită „Orașul rachiului”, un spațiu în care distilatul nu este doar produs, ci și îmbătrânit.

În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.

Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu
Tip: Altele
Stare: Nou


Anuntul RARITATE vecchia romagna, QUALITA' RARA, cl 75 gr 41 STICLA este adaugat de pe LaJumate.ro.